ElSqBgEnFrDeItRuEsTr

Espa

ETOA Logo1

A+ A A-

Ντουμπάι

Tο εμιράτο του Ντουμπάι περιλαμβάνει την πόλη Ντουμπάι, τα περίχωρα της στην ακτή του Κόλπου και την πόλη Χάττα, που βρίσκεται στα βουνά Hajar, περίπου 100 χλμ. Ανατολικά του Ντουμπάι.

Μεταβείτε απ'ευθείας σε: Περιήγηση / Πότε να πάτε

Περιήγηση

Μέσα σε λιγότερο από 100 χρόνια, το Ντουμπάι έχει μετατραπεί από ένα απομονωμένο μέρος σε μια μητρόπολη. Είναι ο εμπορικός κόμβος της περιοχής και ένας διεθνούς φήμης αγοραστικός παράδεισος. Πρόκειται για ένα από τα τελευταία προπύργια του ακραιφνούς καπιταλισμού, το αντίστοιχο Χονγκ Κόνγκ της Μέσης Ανατολής. Κατά την 10ετία του 1960 στο Ντουμπάι, ο χρυσός έπαιξε τον ίδιο ρόλο με το όπιο στην ανάπτυξη του Χονγκ Κόνγκ στα τέλη του 19ου αιώνα. Ο πλούτος του Ντουμπάι προέρχεται από το εμπόριο, όχι το πετρέλαιο. Το πετρέλαιο ανακαλύφθηκε εδώ το 1966 και απλώς συνέβαλε στα κέρδη από το εμπόριο και προώθησε τον εκσυγχρονισμό του μέρους. Η πόλη παραμένει πρώτα από όλα ένα εμπορικό λιμάνι. H χώρα με τα πολυτελέστατα ξενοδοχεία στον κόσμο , τους ψηλότερους ουρανοξύστες, τα πιο εξεζητημένα malls. Ένα μέρος που έχει τα γνωρίσματα μαις σύγχρονης πόλης και μας ατελείωτης ερήμου. Ένας προορισμός που μπορεί να εκπληρώσει πολλές απαιτήσεις. Αραβικά κτίσματα, πλούσια αγορά, πολυτελή ξενοδοχεία, νησιά, φοίνικες, λευκές ακρογιαλιές, συνθέτουν ένα μοναδικό ταξίδι που ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.
Το Abu Dhabi και το Dubai προσφέρουν όλες τις ανέσεις και πολυτέλειες, το Sharjah είναι γνωστό για τα souks, το Aimain και το Umm Al Quwain είναι ήσυχα ψαροχώρια, το Ras Al Khaimah στον βορά βρίσκεται ανάμεσα στη θάλασσα και τα βουνά και η Fujairah, στην ανατολική ακτή, είναι απόλυτα ήρεμη και ήσυχη.

Πότε να πάτε
-Οι καλύτεροι περίοδοι να επισκεφθείτε το Ντουμπάι είναι ανάμεσα στους μήνες Οκτώβριο-Νοέμβριο και Φεβρουάριο-Μάρτιο, καθώς η θερμοκρασία κυμαίνεται στους 15C-30C και η υγρασία είναι ελεγχόμενη.
-Καλό είναι να αποφύγετε α) τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο, παρά το γεγονός ότι θεωρούνται οι καλύτεροι μήνες, ο καιρός τους τελευταίους χειμώνες είναι εξαιρετικά απρόβλεπτος και β) τους καλοκαιρινούς μήνες όπου η ζέστη είναι αφόρητη με τη θερμοκρασία να φθάνει ακόμα και τους 50C.

Last modified on
Rate this item
(1 Vote)
More in this category: « Λονδίνο
Login to post comments
back to top