ElSqBgEnFrDeItRuEsTr

Espa

ETOA Logo1

A+ A A-

Νόζι Μπε

Το Νόζι Μπε είναι πραγματικά ένα πανέμορφο νησί που βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών βορειοδυτικά της Μαδαγασκάρης. Είναι το μεγαλύτερο και πιο πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο της Μαδαγασκάρης. Έχει έκταση από 312 km2 και ο πληθυσμός τoυ επίσημα εκτιμάται σε 36.636 το 2001.


Nosy Be σημαίνει «μεγάλο νησί» στη γλώσσα της Μαδαγασκάρης. Το νησί ονομαζόταν Assada κατά την πρώιμη αποικιακή εποχή του δέκατου έβδομου αιώνα. 
Βρίσκεται περίπου οκτώ χιλιόμετρα (5 μίλια) από τις ακτές της Μαδαγασκάρης στο Κανάλι της Μοζαμβίκης. Κύρια πόλη του νησιού είναι Μπρούκχεβεν.

Το ηφαιστειογενές νησί έχει έκταση περίπου 312 km2 (120 τετραγωνικά μίλια), και φτάνει στο αποκορύφωμά της στο Mont Lokobe σε 450μ (1476 πόδια). Υπάρχουν  έντεκα ηφαιστειακοί κρατήρες  στο νησί .Είναι γνωστό για την ύπαρξη του  μικρότερου βάτραχου στον κόσμο.  Έχει  τροπικό κλίμα. Είναι πιο υγρό το καλοκαίρι (Δεκέμβριος, Ιανουάριος, Φεβρουάριος). Ο ορεινός όγκος Tsaratanana προστατεύει εν μέρει το νησί από τους ισχυρούς βόρειους ανέμους  που επηρεάζουν την περιοχή, τον Αύγουστο ή κατά τη διάρκεια τροπικών καταιγίδων.

Last modified on
Rate this item
(2 votes)
More in this category: « Νήσος του Πάσχα
Login to post comments
back to top