LOGO5

ElSqBgEnFrDeItRuEsTr

ETOA Logo1

A+ A A-

Πανόραμα Σικελίας

Μία περιήγηση στη Σικελία με τις ομορφιές της. Θα δείτε το Παλέρμο όπου και θα ξεναγηθείτε, την Tornarela με μία κρουαζιέρα στα νησιά του Αιόλου και πολλά άλλα μοναδικά σε ομορφιά μέρη.

Προορισμός: Ταξίδι στη Σικελία - Εκδρομή στη Σικελία
Τύπος Εκδρομής: Αεροπορική εκδρομή
Διάρκεια: 5 ημέρες

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΣΙΚΕΛΙΑΣ

Μεταβείτε απ' ευθείας σε: 1η ημέρα / 2η ημέρα / 3η ημέρα / 4η ημέρα / 5η ημέρα / Τιμές ανά άτομο / Δρομολόγια

1η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΠΑΛΕΡΜΟ(ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ) – ΚΕΦΑΛΟΥ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ) - TORNARELA
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση  για Παλέρμο. Άφιξη  επιβίβαση στο πούλμαν και  αρχίζει η γνωριμία μας με την πόλη των αντιθέσεων που επικεντρώνεται στα μεσαιωνικά αξιοθέατα του 12ου αιώνα. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, το Νορμαδικό Μέγαρο, την Μονή Μονρεάλε με τα περίφημα ψηφιδωτά της, τους τάφους των Βασιλέων, το Ντουόμο τη Μαρτοράνα και μία από τις πιο χαρακτηριστικές αγορές της πόλης .Τέλος θα επισκεφθούμε το μουσείο του Παλέρμο, όπου στεγάζονται μερικοί από τους ωραιότερους θησαυρούς των ανασκαφών της Μεγάλης Ελλάδας. Στην συνέχεια αναχώρηση για Κεφαλού. Θα κάνουμε μία σύντομη επίσκεψη στην γραφική Πιάτσα Ντουόμο και στον Ναό του Ρογήρου, με τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Τέλος θα καταλήξουμε στην περιοχή Tornarela. Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.
 
2η ημέρα: TORNARELA – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ
Πρωινό και αναχώρηση για το  Milazzo όπου στις  09.00 θα ξεκινήσουμε την κρουαζιέρα μας . Μετά την αναχώρηση κατά μήκος των ακτών του ακρωτηρίου Capo Milazzo, άμεση μεταφορά στο  Λίπαρι για να δείτε Punta Castagna  Σε αυτή την περιοχή με παραλίες με λευκή άμμο, μπορείτε να θαυμάσετε το πανέμορφο τοπίο και το χαρακτηριστικό χρώμα της θάλασσας βυθό του. Στην συνέχεια  αποβίβαση στο  Λίπαρι, ως  πρώτη στάση μας, οπου μπορείτε να έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε το κέντρο της παλιάς πόλης, το αρχαιολογικό πάρκο και να κάνετε  ψώνια. Μετά την αναχώρηση από το Λίπαρι, άμεση μεταφορά στο νησί Vulcano για τη δεύτερη στάση μας  Τα σημαντικά αξιοθέατα είναι οι μαύρες παραλίες, ιαματικές πηγές και τα λασπόλουτρα θείου. Αυτή η στάση επιτρέπει επίσης στους επιβάτες να φάνε  το μεσημεριανό γεύμα σε τοπικό εστιατόριο (προαιρετικά). Το απόγευμα αναχώρηση από Vulcano  όπου συνεχίζουμε  γύρω από το μυθολογικό χώρο των Αιολικων νησιών . Στο δρόμο της επιστροφής για Milazzo, βλέπουμε  από την θάλασσα το γραφικό χωριό του Gelso για να θαυμάσουμε  τον αρχαίο φάρο. Επιστροφή στην Milazzo γύρω 17.45 μ.μ.. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
 
3η ημέρα: TORNARELA – ΜΕΣΣΗΝΗ – ΤΑΟΡΜΙΝΑ – ΑΙΤΝΑ - ΚΑΤΑΝΙΑ
Πρωινό και αναχώρηση για Μεσσήνη όπου τα μυθικά τέρατα καταπόντιζαν τα πλοία και κατέτρωγαν ναύτες και ταξιδιώτες, όπως μας αναφέρει ο Όμηρος στην « Οδύσσεια» του. Στην συνέχεια αναχώρηση για την πανέμορφη Ταορμίνα, όπου θα επισκεφθούμε το αρχαίο Ελληνικό Θέατρο. Στην συνέχεια αναχώρηση για  το  ηφαίστειο  της  ΑΙΤΝΑΣ, ανάβαση  έως  τους  πρώτους  κρατήρες, ( εφ’ όσον  επιτρέπεται υψόμετρο 2000 μ).
Τελευταίος σταθμός για σήμερα η παραλιακή Κατάνια. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.  
 
4 ημέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ
Πρωινό και αναχώρηση για τις Συρακούσες, την πόλη μνημείο της Μεγάλης Ελλάδας που το ανέπαφο ιστορικό της κέντρο βρίσκεται πάνω στο νησάκι Ορτυγία. Θα δούμε το αρχαίο θέατρο, την στοά του Διονύσιου, το Βωμό του Ιέρωνα, τα Λατομεία. Χρόνος ελεύθερος να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια της Ορτυγίας και να αγοράσουμε αναμνηστικούς τοπικούς πάπυρους.
 
5η ημέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
Πρωινό και στην συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο απ όπου ακολουθεί η πτήση επιστροφής.
 
Δώρο ημερήσια κρουαζιέρα στα νησιά του Αιόλου
 
Τιμή κατά άτομο
 

Σε δίκλινο Σε μονόκλινο Τιμή παιδιού Ξενοδοχεία Διατροφή Φόροι Αεροδρομίων
585€ 765€ 555€ 4* / 5* Ημι-διατροφή 155€

 
Δρομολόγια

Από Προς Ημερομηνία Ώρα αναχώρησης Ώρα άφιξης
Θεσσαλονίκη Ρώμη 04/05 06:55 07:45
 Ρώμη Παλέρμο 04/05 09:05 10:15
Κατάνια Ρώμη 08/05 19:20 20:40
Ρώμη Θεσσαλονίκη 08/05 21:25 00:10
Last modified on
Rate this item
(0 votes)
Login to post comments
back to top