LOGO5

ElSqBgEnFrDeItRuEsTr

ETOA Logo1

A+ A A-

Ηγουμενίτσα - Ρώμη

Μία εξαιρετική οδική εκδρομή από την Ηγουμενίτσα στη Ρώμη.

 

ΡΩΜΗ - 6 ήμερη
ΡΩΜΗ - ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ - ΠΟΜΠΗΙΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014 - 6 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

1η μέρα Ηγουμενίτσα – ANCONA: Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η μέρα Μπάρι ή Πρίντεζι – Πομπηία (Ξενάγηση) – Νάπολη – Ρώμη: Άφιξη του πλοίου μας στο Μπάρι. Ξεκινάμε με το πούλμαν για την Πομπηία. Mε τον ξεναγό μας θα περιηγηθούμε στα αξιοθέατα της νεκρόπολης που καταστράφηκε το 79 μ.Χ. θαμμένη κάτω από τις στάχτες της έκρηξης του Βεζούβιου. Θα περιηγηθούμε στα θαυμάσια ερείπια του ναού του Απόλλωνα και της Αρτέμιδας, τα Αρχοντικά των Ευγενών Ρωμαίων, τις Αγορές, το Φόρουμ και το Ιπποδάμειο πολεοδομικό σύστημα. Μαζί με την Πομπηία καταστράφηκε τότε και το Herculanum. Αυτό βρέθηκε χωρίς κατοίκους, γιατί αυτοί είχαν το χρόνο να καταφύγουν σε σπήλαια της ακτογραμμής, όπου και βρήκαν τραγικό θάνατο από τα διάπυρα αέρια και τους δηλητηριώδεις ατμούς που συνόδεψαν την έκρηξη του ηφαιστείου. Κατόπιν για την Νάπολη με σύντομο πέρασμα όπου θα δούμε το λιμάνι, το Καστέλο Νουόβο, το θέατρο Σαν Κάρλο, κ.α. Συνεχίζουμε για την αιώνια πόλη την Ρώμη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας .

3η μέρα Ρώμη (Ξενάγηση) – Μουσεία Βατικανού: Πρωινό και περιήγηση στην πόλη με την πληθώρα των αρχοντικών και μνημείων. Θα δούμε το Κολοσσαίο, την αψίδα του θριάμβου, τα φόρουμ του Αυγούστου, του Καίσαρα και του Ιουστινιανού, την πιάτσα Βενέτσια, τον λόφο του Καπιτωλίου με τον Ανδριάντα του Μάρκου Αυρηλίου, το μέγαρο του Μουσολίνι και θα καταλήξουμε στην βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Συνεχίζουμε για τις παγκόσμια γνωστές για την ομορφιά τους πλατείες Ισπανίας και Ναβόνας, ,το καστέλο Σαν Άντζελο, το Τραστέβερε, την Τιβεριανή Νησίδα, το θέατρο του Μαρκέλλου, την πλατεία Βενετίας, το λόφο του Καπιτωλίου, τις αγορές των αυτοκρατόρων, την Φοντάνα ντι Τρέβι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση

4η μέρα Ρώμη – Τίβολι - Κατακόμβες: Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Τιβόλι και την Villa d΄ este, αυτοκρατορικό ανάκτορο του Αδριανού με τους περίφημους κήπους, με τα 1.300 συντριβάνια και έδρα της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Ρώμης. Θα απολαύσουμε τα Συντριβάνια του Διός και της Αφροδίτης, το διάδρομο των 100 αγαλμάτινων συντριβανιών, το Άτριο των επτά σοφών και το μεσαιωνικό Κάστρο της περιοχής. Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια επιστροφή στη Ρώμη. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τις Κατακόμβες του Αγίου Καλλίστου, όπου θα δούμε τις Κρύπτες των Παπών, την κρύπτη της Αγίας Καικιλίας, τους τάφους των πρώτων Χριστιανών και τους διαδρόμους με τους νεκρικούς θαλάμους, για τα θύματα των θυσιών. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της Ρώμης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

5η μέρα Ρώμη – Ανκόνα – Ηγουμενίτσα : Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για την Ανκόνα. Επιβίβαση στο πλοίο τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για Ηγουμενίτσα.

6η μέρα Ηγουμενίτσα – Φιλιάτες : Άφιξη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσα , επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τους Φιλιάτες. Τέλος εκδρομής.

Τιμή συμμετοχής: 320,00 €


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

• Μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν, Καμπίνες 4/κλινες εσωτερικές ΑΒ4 με μπάνιο, wc, στο πλοίο
• Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* σε δίκλινα δωμάτια, Πρωινό καθημερινά (εκτός πλοίου)
• Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
• Αρχηγός, συνοδός, ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός, Λιμενικά τέλη, διόδια


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Είσοδοι σε μουσεία/αρχαιολογικούς χώρους, Δημοτικός φόρος Ιταλίας 3 € ανά άτομο ανά διανυκτέρευση το οποίο πληρώνετε στη reception του ξενοδοχείου, προσωπικά έξοδα, ποτά, φιλοδωρήματα, ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή είναι προαιρετικό.
1. Επιβάρυνση 2/κλινης εσωτερικής καμπίνας (ΑΒ2) 60 €
2. Επιβάρυνση 2/κλινης εξωτερικής καμπίνας (ΑΑ2) 75 €

Last modified on
Rate this item
(3 votes)
Login to post comments
back to top