LOGO5
Print this page

Ίστρια - Σλοβενία

Πακέτο 6 μοναδικών διανυκτερεύσεων στην Ίστρια Σλοβενίας, περιηγηθείτε στη Τεργέστη, Μπιχάτς, Πορτο Ρόζε, Λουμπλιάνα, Πόρεκ, Πούλα.

 

ΙΣΤΡΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ

Μεταβείτε απ' ευθείας σε: 1η ημέρα / 2η ημέρα / 3η ημέρα / 4η ημέρα / 5η ημέρα / 6η ημέρα / 7η ημέρα / Τι περιλαμβάνεται / Τι δεν περιλαμβάνεται / Σημειώσεις

 

1η ημέρα: Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι προορισμού. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Τεργέστης   . Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα: ΤΕΡΓΕΣΤΗ  - ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΒΙΤΣΕ – ΜΠΙΧΑΤΣ
Άφιξη στο λιμάνι της Τεργέστης επιβίβαση στο πούλμαν και θα επισκεφθούμε τις Λίμνες Πλίβιτσε που είναι στην κυριολεξία ένα θαύμα της φύσης, απερίγραπτης ομορφιάς. Ανακηρύχθηκε το 1979 από την Ουνέσκο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Ο δρυμός των λιμνών Πλίτβιτσε είναι ιδιαίτερα γνωστός για τους πάμπολλους μικρούς και μεγάλους υδάτινους εντυπωσιακούς καταρράχτες, που δημιουργούν πέφτοντας 16 μεγάλες και πολλές μικρότερες, γαλαζοπράσινες πεντακάθαρες λίμνες μέσα στις οποίες κολυμπούν ψάρια και φυτρώνουν νούφαρα και ορχιδέες. Χρόνος ελεύθερος για να αποθανατίσετε το πανέμορφο τοπίο. Τέλος θα καταλήξουμε στο Μπίχατς περιοχή (Λίμνες Πλίβιτσε).Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΜΠΙΧΑΤΣ – ΡΙΕΚΑ – ΟΠΑΤΙΑ – ΠΟΡΤΟ ΡΟΖΕ
Πρωινό και αναχώρηση για την πανέμορφη πόλη Ριέκα που βρίσκεται στην «αγκαλιά του κόλπου »Κvarner. Θα δούμε τον πύργο της πόλης, την εκκλησία των Καπουτσίνων, τα ερείπια του Ρωμαϊκού τείχους, το παλαιό δημαρχείο και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου. Στην συνέχεια αναχώρηση για  την μεγαλύτερη λουτρόπολη της Κροατίας, την Οπάτια (Αμπάτσια στην Ιταλική). Η πόλη είναι κτισμένη μέσα σε κήπους, όπου αφθονούν οι ροδοδάφνες, και οι μπουκαμβίλιες. Τα στενά δρομάκια, τα παλιά σπίτια με τις καμινάδες δίνουν στην πόλη μια ιδιαίτερη ομορφιά. Η συνέχεια θα μας φέρει σ  το κοσμοπολίτικο  Πόρτο Ρόζε, καμάρι της Σλοβενίας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΠΟΡΤΟ ΡΟΖΕ – ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΙΝΑ – ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ
Πρωινό και θα επισκεφθούμε τα μεγαλοπρεπή σπήλαια Ποστοινα, που θεωρούνται δεύτερα σε μέγεθος σπήλαια της Ευρώπης. Με ειδικό τρενάκι διασχίζουμε ένα μεγάλο τμήμα του μεγάλου σπηλαίου και απολαμβάνουμε το μοναδικό φαντασμαγορικό εσωτερικό διάκοσμο, από σταλακτίτες και σταλαγμίτες διαφόρων σχημάτων και αποχρώσεων. Στην συνέχεια αναχωρούμε για την Λουμπλιάνα, την πρωτεύουσα της Σλοβενίας. Χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, με έντονα στοιχεία από την Αυστριακού τύπου αρχιτεκτονική σε αρκετά κτίρια. Με την άφιξη, θα δούμε το παλαιό Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό που δεσπόζουν την πόλη κ.α Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΠΟΡΤΟ ΡΟΖΕ – ROVINGI -  ΠΟΡΕΚ - ΠΟΥΛΑ
Πρωινό και αναχώρηση για το Rovingi τουριστικό θέρετρο. Όπου  θα δούμε το Μουσείο Πολιτιστικής κληρονομιάς, το ενυδρείο και την εκκλησία της Ευφημίας. H συνέχεια θα μας φέρει στο Πόρεκ θέρετρο στην ίστρια. Αφιξη και θα δούμε την Βουλή των δύο Αγίων, τον ναό του Ποσειδώνα και τον στρογγυλό Πύργο. Η συνέχεια θα μας φέρει Πούλα. Άφιξη και ακολουθεί περιήγηση της πόλης που θυμίζει Ρωμαϊκό μνημείο. Θα δούμε το Ρωμαϊκό αμφιθέατρο (γνωστό σήμερα ως «Αρένα») το οποίο χτίστηκε τον 1ο αιώνα., το «Τέμπλο του Αυγούστου» (14 π.Χ.) κ.α. Δίπλα σε αυτά τα μνημεία, συνυπάρχουν ειρηνικά χριστιανικές εκκλησίες διαφόρων περιόδων με παλαιότερη τη βασιλικής της Αγίας Μαρίας Formosa (6ος αιώνας). Στο κέντρο της πόλης βρίσκεται χτισμένο το κάστρο που ολοκληρώθηκε τον 17ο αιώνα και σήμερα είναι επισκέψιμο, διαθέτοντας και ένα μικρό μουσείο με ενδιαφέροντα ιστορικά εκθέματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΠΟΡΤΟ ΡΟΖΕ – (ΒΕΝΕΤΙΑ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ) – ΤΕΡΓΕΣΤΗ
Πρωινό και η ημέρα σας ελεύθερη. Εμείς σας προτείνουμε εκδρομή στην Βενετία. Μεταφορά στο Τρονκέττο. Μεταφορά εξ’ ιδίων με βαπορέττο για την Πιάτσα Σαν Μάρκο, το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης, όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Θα δούμε τον επιβλητικό Ναό του Αγ. Μάρκου –σταυροειδής με πέντε θόλους- που υπήρξε εδώ και περίπου χίλια χρόνια ο τάφος του Αγίου Μάρκου, το ιδιωτικό παρεκκλήσι των δόγηδων, το πνευματικό στήριγμα και το μεγαλύτερο σύμβολο της ισχύος, της εξουσίας και της συνέχειας της ενετικής πολιτείας. Θα δούμε τον Πύργο του Ρολογιού των Μαυριτανών που η λατινική επιγραφή αναφέρει «μετράω μόνο τις ευτυχισμένες ώρες», την Γέφυρα των Στεναγμών κ.α. Θα επισκεφθούμε την ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Γεωργίου και θα καταλήξουμε σε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Στην συνέχεια αναχώρηση για το λιμάνι της Τεργέστη όπου το πλοίο επιστροφής μας περιμένει. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

7η ημέρα: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι αποβίβασης.


Περιλαμβάνονται:
•    Μεταφορές, μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας.
•    Ακτοπλοϊκά εισιτήρια γραμμής Πάτρα – Τεργέστη – Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντουζ(ΑΒ4).
•    Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία  3* &  4* .
•    Ημιδιατροφή  καθημερινά.
•    Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
•    Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
•    Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
•    Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:
•    Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
•    Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
•    Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία


Σημειώσεις:

Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν*

Tο πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.

 

 

ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ

€ ΔΙΚΛΙΝΟ

€ ΠΑΙΔΙΚΟ

€ ΜΟΝ/ΝΟ

ΞΕΝΟΔ.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

7

02,16/02 02,23/03 & 06,20/04

395,00 €

_

525,00 €

3* & 4*

ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

Last modified on
Rate this item
(3 votes)
.COM Business Computing 2013