LOGO5
Print this page

Βιέννη

Ένας υπέροχος τουριστικός προορισμός είναι η πρωτεύουσα της Αυστρίας. Η Βιέννη ειναι μια γοητευτική πόλη, με πολλή ιστορία και τέχνη αλλά και πολλή μουσική και διασκέδαση.

Μεταβείτε απ' ευθείας σε: Περιήγηση / Αξιοθέατα / Αγορές / Εστιατόρια-Καφέ

Περιήγηση

Η Βιέννη υπήρξε η πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας των Αψβούργων που εξουσίαζε το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, αλλά σήμερα η πόλη διαθέτει έναν συνδυασμό απο τις βασιλικές παραδόσεις και το στυλ της περιόδου εκείνης μέσα σε μια καταπληκτική σύγχρονη αρχιτεκτονική. Η Βιέννη είναι ένας φημισμένος προορισμός λόγω του ότι είναι γεμάτη από ιστορικούς θησαυρούς, αρχαία μνημεία και αξιοθέατα, πολιτιστικά γεγονότα, χαριτωμένες καφετέριες και απολαυστικές μικρές ταβέρνες και εστιατόρια.
Η Βιέννη έχει σχεδόν 1.5 εκατομμύρια κατοίκους, οι οποίοι μαζί με τους επισκέπτες απολαμβάνουν το ατελείωτο πράσινο που περιβάλλει την πόλη. Τα πάρκα της Βιέννης είναι αμέτρητα και μαζί με τα μπαρόκ κτήρια, την παραδοσιακή και μοντέρνα αρχιτεκτονική, η Βιέννη αποτελεί έναν ξεχωριστό προορισμό για τουρίστες αλλα και για επαγγελματίες ταξιδιώτες, αφού η πόλη είναι διάσημη για τα συνέδρια που φιλοξενεί. Υπάρχουν πολλά πάρκα και δάση στη Βιέννη. Η Βιέννη είναι επίσης περήφανη για το ξακουστό ποτάμι της, τον Δούναβη, του οποίου οι όχθες είναι ένα πολύ όμορφο μέρος για περιπάτους αλλα και και ένα υπέροχο μέρος για να ζήσει κανεις ένα ειδύλλιο.
 
Αξιοθέατα
Από την Staatsoper κατηφορίστε την Karntner Strasse προς το γνωστότερο σημείο της Βιέννης, τον Γοτθικού ρυθμού Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου Stephansdom. Οι οδοί Grabern και Kohimarkt θα σας οδηγήσουν στο Αυτοκρατορικό ανάκτορο Hofburg.
Συνεχίστε διασχίζοντας την Heldenplatz με θέα στο Κοινοβούλιο και το Δημαρχείο. Περνώντας μέσα από τις Πύλες του Παλατιού θα φθάσετε στο Μουσείο Καλών Τεχνών Kunsthistorischen Museum και στο MuseumsQuartier με το Leopold Museum, την αίθουσα Τέχνης της Βιέννης Kunsthalle Wien, το μουσείο Μοντέρνας Τέχνης κ.α
Διασχίστε την Getreidemarkt και φτάστε στη Secession, την σχολή καλών τεχνών με τον επιχρυσωμένο τρούλο. Θα περάσετε στο κάτω μέρος της Karlsplatz(κομβικό σταθμό του μετρό της Βιέννης) και θα φτάσετε στο κτίριο Musikverein, έδρα της Φιλαρμονικής της Βιέννης το οποίο βρίσκεται λίγο μετά τον Οίκο της Τέχνης. Απέναντι βρίσκεται η Karlskirche, εκκλησία κτισμένη σε ρυθμό μπαρόκ και δίπλα το Μουσείο Ιστορίας της Πόλης της Βιέννης.
Από την Lothringerstrasse θα περάσετε μπροστά από το Konzerthaus, και θα συνεχίσετε προς το Stadtpark, το πάρκο της Πόλης με το επίχρυσο μνημείο του Johann Strauss. Μετά διασχίστε το Ring, στην Seilerstatte βρίσκεται το Haus der Musik, απ’όπου θα επιστρέψετε στο σημείο εκκίνησης.
Υπάρχουν καταστήματα που πωλούν αντίκες και θα τα βρείτε στην περιοχή του Dorotheum, επίσης τον Οίκο Δημοπρασιών που λειτουργεί από το 1707, τον οποίο αξίζει να επισκεφθείτε ακόμη κι αν δεν έχετε σκοπό να λάβετε μέρος σε δημοπρασία.
Θαυμάστε το Schloss Schonbrunn, την κατοικία των Αψβούργων, όπου θα δείτε τα ιδιαίτερα εντυπωσιακά διαμερίσματα της αυτοκρατορικής οικογένειας, την συλλογή με τις αυτοκρατορικές άμαξες, τον ζωολογικό κήπο, το βασιλικό περίπτερο Gloriette στο πανέμορφο πάρκο του παλατιού, τον καινούριο λαβύρινθο, το Θησαυροφυλάκιο με τις παμπάλαιες κορώνες της Μοναρχίας και τόσα άλλα.
Επίσης μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε τα χειμερινά ανάκτορα Hofburg , εκεί όπου διατηρεί σήμερα το γραφείο του ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Αυστρίας. Εκεί θα επισκεφθείτε και την Ισπανική σχολή Ιππασίας με τα περίφημα κατάλευκα άλογα Lipizzaner.
 
Αγορές
Τα καταστήματα είναι ανοιχτά Δευτέρα-Παρασκευή 9 πμ έως 6 μμ και το Σάββατο 9 πμ έως 5μμ. Πολλά καταστήματα όμως μένουν ανοιχτά μέχρι τις 7.30 μμ.
Η δημόσια συγκοινωνία στην Βιέννη είναι εξαιρετική, το τρένο, τα λεωφορεία,το τραμ και το μετρό μπορούν να σας μεταφέρουν οπουδήποτε στην πόλη μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Υπάρχουν ακόμα και μερικές γραμμές που λειτουργούν όλη την νύχτα. Το εισιτηριο (για ολα τα μεσα) κοστιζει 1.7 Ευρω και ισχυει για 1 ωρα. Για τα τρενα που συνδεουν το αεροδρομιο με το κεντρο θα χρειασουν 2 εισιτηρια.
Απο το αεροδρομιο ο φθηνοτερος τροπος για να πατε στο κεντρο ειναι το Airport City Train Schnellbahn ( S7 ) το ταξιδι διαρκει 30 λεπτα περιπου. Επισης υπαρχουν Express λεωφορεια που συνδεουν το αεροδρομιο με το κεντρο, το κοστος ειναι 6 Ευρω ( απλο ) και 11 Ευρω ( με επιστροφη ), τα δρομολογια λειτουργουν καθημερινα απο τος 05:00 μεχρι τα μεσανυκτα. Συχνοτητα δρομολογιων 30’.
 
Εστιατόρια – καφέ:
Café Sacher: Philharmoniker strasse 4. Το πιο γνωστό καφέ της πόλης, πίσω από την Όπερα, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε την αυθεντική τούρτα σοκολάτας που δημιούργησε το 1832 ο αρχιζαχαροπλάστης Φρανζ Σαχερ.
Café Central: Palais Ferstel, Herrengasse 14. Χαρακτηριστικό ιστορικό καφέ της Βιέννης, ήταν χώρος συνάντησης των διανοούμενων της Βιέννης τον 19ο αιώνα.
Café Hawelka: Dorotheergasee 6. Καφέ γεμάτο ζωντάνια που λειτουργεί από τη δεκαετία του ΄30 , που οι τοίχοι του καλύπτονται από πολλά έργα τέχνης.
Café Demel: Kohlmarkt 14. Το αγαπημένο καταφύγιο για τους οπαδούς των γλυκών. Από το 1786 δημοφιλές σημείο συνάντησης. Ακόμα και η αυτοκράτειρα Σίσυ ήταν πελάτης για το αγαπημένο της γλυκό, το βιολετί σερμπέτι.
Εστιατόριο KORSO: Mahlestrasse 2. Υψηλής ποιότητας εστιατόριο που ειδικεύεται στη βιεννέζικη κουζίνα και βρίσκεται στο ξενοδοχείο Bristol.
Εστιατόριο Steirereck: Meierei im Stadtpark. Είναι αναμφισβήτητα το καλύτερο εστιατόριο της πόλης, με καταπληκτική εξυπηρέτηση, μαγειρική καλλιτεχνία και την πολυτελη του ατμόσφαιρα.
Εστιατόριο Maestro: Lothringerstrasse 20/Heumarkt 6. Ένας εξαιρετικός χώρος για ένα γεύμα πολυτελείας, με σοφιστικέ βιεννέζικη κουζίνα, στο θαυμάσιο Konzerhaus.

Last modified on
Rate this item
(0 votes)
.COM Business Computing 2013