LOGO5
Print this page

Σαντορίνη

Σαντορίνη, τόπος για μοναδικές διακοπές.. Λέγεται ότι το μέρος που επισκέπτεται κανείς δεν είναι τόσο σημαντικό. Το πιο σημαντικό είναι η καλή και ιδανική παρέα. Αυτό είναι γενικά σωστό, αλλά όσον αφορά τη Σαντορίνη, μάλλον πρέπει να γίνει μια εξαίρεση.

Η εμπειρία της παραμονής στο νησί έστω και για λίγο, για διακοπές είναι μοναδική και ανεπανάληπτη. Δεν είναι τυχαίο ότι η Σαντορίνη συγκαταλέγεται στη λίστα των πιο ιδιαίτερων τοποθεσιών στον κόσμο.
Στη Σαντορίνη μπορεί κανείς να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του, επαναπροσδιορίζοντας τις αισθήσεις του. Όλα είναι διαφορετικά στον τόπο αυτόν: οι επισκέπτες καλούνται να αφεθούν στη μοναδικότητα και διαφορετικότητα του τόπου και να δημιουργήσουν νέες αναμνήσεις, που θα κουβαλούν μαζί τους για πάντα. 
Η Σαντορίνη επιδεικνύει ένα από τα πιο εντυπωσιακά και μοναδικά σκηνικά του κόσμου καθώς αποτελεί μέρος ενός ενεργού ηφαιστείου, αλλά και την πιο "σκοτεινή" νύχτα που μπορεί να δει κανείς. Αυτό οφείλεται κυρίως στο μαύρο χώμα και τις μαύρες πλαγιές των λόφων και βουνών όπου είναι χτισμένοι οι οικισμοί. 

Οι επισκέπτες της Σαντορίνης συνήθως ακολουθούν τη φήμη που συνοδεύει το νησί: Η Σαντορίνη έχει το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα στις Κυκλάδες, ίσως και στην Ευρώπη για κάποιους. Τα χρώματα του ηλίου που δύει στη θάλασσα, παιχνιδίζουν στις πλαγιές των βουνών δημιουργώντας ένα οπτικό υπερθέαμα για τους εκατοντάδες επισκέπτες, που συρρέουν στην Οία κάθε απόγευμα για να θαυμάσουν το φαινόμενο. 
Ο ρομαντισμός ξεχειλίζει στη Σαντορίνη. Δεκάδες ζευγάρια, πιασμένα χέρι χέρι, κάθονται όπου μπορούν για να εξασφαλίσουν καλύτερη θέα και φιλιούνται κάτω από το μωβ φως του ήλιου που βυθίζεται στα νερά. Το είπαμε ήδη: στη Σαντορίνη μπορεί κανείς να ανακαλύψει ή να προσδιορίσει τον έρωτα.
Σαντορίνη, το νησί του λευκού και του μπλε
Από τη στιγμή που θα προσγειωθεί κανείς στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης, ή θα αποβιβαστεί στο λιμάνι μπορεί να θαυμάσει τα μετέωρα λευκά ξενοδοχεία του νησιού, που εντυπωσιάζουν λόγω της αντίθεσης τους προς το τοπίο αλλά και λόγω της πανέμορφης αρχιτεκτονικής τους.
Τα περισσότερα θέρετρα και εστιατόρια στη Σαντορίνη διαθέτουν θέα προς το ηφαίστειο, που είναι σαφώς το πιο σημαντικό αξιοθέατο του νησιού. Το θέαμα είναι ανεπανάληπτο – το κατάμαυρο ηφαίστειο μοιάζει να επιπλέει στα γαλανά νερά του Αιγαίου, θυμίζοντας σε όλους ότι η καταστροφή και η ομορφιά συνυπάρχουν στη Σαντορίνη και συνθέτουν την ομορφιά και τη μοναδικότητά της.
Τα ξενοδοχεία που βλέπουν στην καλντέρα και τη Νέα Καμένη έχουν φυσικά τη μεγαλύτερη ζήτηση, αφού είναι χώροι που επιτρέπουν στον επισκέπτη να ρεμβάσει, να θαυμάσει την ομορφιά του τοπίου και να χαλαρώσει.
Σαντορίνη για ερωτευμένους, ρομαντικούς, καλλιτέχνες και ποιητές
Η Σαντορίνη προσφέρει διαμονή υψηλής ποιότητας, με ξενοδοχεία και θέρετρα για κάθε βαλάντιο. Επιπλέον είναι και το νησί με πολλές νοστιμιές και παραδοσιακά προϊόντα, αλλά και μια από τις καλύτερες παραγωγές κρασιού στην Ελλάδα. Οι επισκέπτες δεν πρέπει να παραλείψουν να επισκεφτούν τα οινοποιεία του νησιού και να δοκιμάσουν τα υπέροχα κρασιά, όπως το διάσημο Vinsanto. 
Η Σαντορίνη χαρακτηρίζεται από έντονη ζωή τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς είναι ένα από τα πιο κοσμικά νησιά στην Ελλάδα. Προσφέρει καταλύματα και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, για όλες τις τσέπες και τα βαλάντια. Παρά τους έντονους ρυθμούς που επιβάλλονται κυρίως τις νυχτερινές ώρες, η Σαντορίνη προ(σ)καλεί τους επισκέπτες να ακολουθήσουν την αύρα και τους ρυθμούς της. 
Αρκεί να καθίσει κανείς σε μια ξαπλώστρα ή σε μια καφετέρια ή ουζερί με θέα το ηφαίστειο… δε χρειάζεται τίποτα άλλο για να χαλαρώσει, να ηρεμήσει. Αρκεί να αφήσει κανείς το βλέμμα του να περιπλανηθεί στους βράχους και τις πλαγιές του βουνού με τα πάλλευκα σπίτια και τις εκκλησιές, ή να χαθεί στην απεραντοσύνη του Αιγαίου.
Για τους πιο ενεργητικούς, η Σαντορίνη δεν είναι μόνο η Οία και τα Φηρά. Το πανέμορφο Ακρωτήρι, ο πιο σημαντικός αρχαιολογικός τόπος του νησιού φιλοξενεί το Μουσείο της Σαντορίνης με τις τοιχογραφίες και τα ψηφιδωτά του περίφημου Σαντορινιού πολιτισμού. Αν αποφασίσετε να αφήσετε το γαϊδουράκι σας, οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων στη Σαντορίνη σας δίνουν τη δυνατότητα να εξερευνήσετε τις μοναδικές παραλίες του νησιού, τα μοναστήρια, τους διατηρητέους οικισμούς και τα οινοποιία.
Λένε ότι όταν ζήσει κανείς την εμπειρία ενός ηλιοβασιλέματος στη Σαντορίνη και μετρήσει τα άστρα στον καθαρό ουρανό, θα επιστρέψει κάποια στιγμή στο νησί. Η Σαντορίνη είναι το ιδανικό μέρος για ερωτευμένους, ρομαντικούς, καλλιτέχνες και ποιητές. 

Last modified on
Rate this item
(1 Vote)
.COM Business Computing 2013